Прызначэнне – сталовы.
гаспадарчыя Прыкметы
Хуткаспелае – среднеранний.
Клубні – буйныя; колькасць клубняў 8 – 12 шт .; ўстойлівыя да механічных пашкоджанняў; перыяд супакою сярэдні; лежкость добрая.
Ўраджайнасць – да 62,4 т / га.
Змест крухмалу – да 12,1 – 16,4%.
Спажывецкія якасці – разваримость слабая (тып У), смакавыя якасці добрыя.
Развіццё бацвіння – інтэнсіўны рост у першай палове вегетацыі.
Ўстойлівасць да хвароб – устойлівы да звычайнага патотипу рака (1); высокая ўстойлівасць да вірусаў X, S, М, У; сярэдняя – да шолудзяў звычайнай, фітафтарозу лісця і клубняў, чорнай ножцы, ризоктониозу, альтернариозу, вірусу L.
марфалагічныя прыкметы
Расліна – сярэдняе полупрямостоячее, прамежкавага тыпу; сцябло сярэдняй таўшчыні, неафарбаваны; аркуш вялікай, прамежкавы, зялёны; долі ліста вялікія са слабоволнистыми бакамі і сярэднім жылкаванне, плющелистность адсутнічае; суквецце сярэдняга памеру, колькасць кветак сярэдняе; венца чырвона-фіялетавы; ягодообразование рэдкае.
Клубні – авальныя; вочкі сярэднія; лупіна слабосетчатая, жоўтая; мякаць жоўтая.
Светлавой парастак – сярэдні; падстава парастка сферычнае, чырвона-фіялетавае; інтэнсіўнасць антоциановой афарбоўкі падставы моцная; вярхушка вялікая, адкрытая, інтэнсіўна афарбавана антаціанамі, сильноопушенная; шмат каранёвых грудкоў; грудкі чечевичек моцныя; бакавыя парасткі кароткія.
Адрозніваецца ранным клубнеобразованием, хуткім назапашваннем ўраджаю ў першай палове вегетацыі, высокай таварнасць і прывабным знешнім выглядам.
Асаблівасці гатункі:
– прыдатны для вырошчвання на лёгкіх і сярэдніх па гранулометрическому складу глебах;
– ранняе клубнеобразование і хуткае назапашванне ўраджаю ў першай палове вегетацыі;
– адклікаецца на павышэнне фону мінеральнага харчавання;
– рэкамендуемая гушчыня пасадкі пры вырошчванні на харчовыя мэты 40-50 тыс. Клубняў / га на дерновоподзолистых суглінкавых глебах і 48- 55 тыс. Клубняў / га на дерновоподзолистых супясчаных глебах, на насенных участках – 62-68 тыс. Клубняў / га;
– працяглы перыяд фізіялагічнага спакою клубняў; лежкость добрая.