Год уключэння ў дзяржаўны рэестр сартоў: 2019.
Сярэдняспелы гатунак. Сярэдняя ўраджайнасць за 2016-2018 гады выпрабаванні склала 45,1 ц/га, максімальная – 81,1 ц/га атрымана ў 2016 годзе на Камянецкім ГСУ. Вегетацыйны перыяд склаў у сярэднім 87 дзён. Сярэдняя маса 1000 зерняў 38,0 г, натура 746 г/л. Устойлівасць да палягання высокая і ацэньваецца ў 4,9 бала. Гатунак устойлівы да сопкай расы, слабаўспрымальны да фузарыёзу коласа, средневосприимчив до септорыёзу і каранёвымгнілы. Змест бялку ў зерні 15,9%, шклопадобнасць 82%, клейкавіны 29,6%, ИДК 67 усл. ед. (I група якасці). Вынахад мукі склаў 71%. Паказчык беласці 56,7 усл. ед. Аб’ём хлеба з 100 г мукі 679 мл. Хлебапякарныя якасці выдатныя, агульная хлебапякарная ацэнка 4,0 бала.