Прызначэнне – сталовы.
гаспадарчыя Прыкметы
Хуткаспелае – позні.
Клубні – сярэднія; колькасць клубняў 12-16 шт .; ўстойлівыя да механічных пашкоджанняў; сярэдні перыяд супакою; лежкость добрая.
Ўраджайнасць – да 55,0 т / га.
Змест крухмалу – да 12,7 – 17,3%.
Спажывецкія якасці – разваримость слабая – сярэдняя (тып ВС); мякаць ці не цямнее; густ добры; прыдатны для вытворчасці хрумсткага бульбы, бульбы фры.
Развіццё бацвіння – ўсходы раўнамерныя; рост бацвіння сярэдняй інтэнсіўнасці.
Ўстойлівасць да хвароб – устойлівы да звычайнага патотипу рака (1); высокая ўстойлівасць да віруса L; адносна высокая – да чорнай ножцы, шолудзяў звычайнай, ризоктониозу; сярэдняя – да фітафтарозу лісця і клубняў, вірусам X, S, М, Y.
марфалагічныя прыкметы
Расліна – ад сярэдняга да высокага, полупрямостоячее, прамежкавага тыпу; сцябло сярэдні, слаба афарбаваны антаціанамі; ліст сярэдні, цёмна-зялёны; долі ліста сярэднія са слабоволнистым краем і сярэднім жылкаванне; суквецце сярэдняй велічыні, шматкветкавае; венца чырвона-фіялетавы, вялікі; красаванне працяглы, ягодообразование рэдкае.
Клубні – авальныя; вочкі дробныя; лупіна слабосетчатая, часткова чырвоная; мякаць светла-жоўтая.
Светлавой парастак – ад сярэдняга да вялікага; падстава яйкападобныя, інтэнсіўна чырвона-фіялетавае, сильноопушенное; вярхушка сярэдняя, прамежкавая, слаба-сярэдняй ступені афарбаваная антаціанамі; бакавыя парасткі кароткія.
Прыдатны для вырошчвання на ўсіх тыпах глеб. Устойлівы да засухі.
Асаблівасці гатункі:
– патрабуе лёгкіх і среднесуглинистых глебаў; эфектыўна выкарыстоўвае натуральнае урадлівасць; спагадны на ўнясенне арганічных і мінеральных угнаенняў;
– гушчыня пасадкі на таварныя мэты 48-52 тыс. Клубняў / га, на насенных участках – 52-58 тыс. Клубняў / га;
– устойлівы да засухі, адносна ўстойлівы да пераўвільгатнення глебы ў перыяд бутанізацыі – цвіцення;
– высокоустойчив да механічных пашкоджанняў;
– працяглы перыяд фізіялагічнага спакою клубняў; лежкость добрая.