Прызначэнне – сталовы.
Гаспадарчыя прыкметы
Хуткаспелае – ранні.
Клубні – буйныя, выраўнаваныя; колькасць клубняў 8 – 12 шт., устойлівыя да механічных пашкоджанняў; перыяд супакою сярэдні; лежкость добрая.
Ўраджайнасць – да 76,0 т / га.
Змест крухмалу – 12,4 – 15,7%.
Спажывецкія якасці – смакавыя якасці добрыя, развариваемость слабая (тып АВ).
Развіццё бацвіння – раўнамерныя ўсходы, інтэнсіўны рост бацвіння.
Ўстойлівасць да хвароб – устойлівы да звычайнага патотипу рака (1), бульбяной нематоды (Rol); высокая ўстойлівасць да фітафтарозу клубняў; сярэдняя – да фітафтарозу лісця, чорнай ножцы, альтернариозу, фузарыёз, ризоктониозу па столоны, вірусам X, S, М, L; нізкая – да віруса Y, шолудзяў звычайнай.
марфалагічныя прыкметы
Расліна – сярэднюю, полупрямостоячее, прамежкавага тыпу; сцеблы сярэднія, неафарбаваныя; аркуш вялікай, прамежкавы; долі вялікія, хвалістасць краю адсутнічае, жылкаванне сярэдняе; суквецце сярэдняй велічыні, колькасць кветак сярэдняе; венца белы, сярэдняй велічыні; ягад мала.
Клубні – круглява-авальныя, жоўтыя; лупіна гладкая; вочкі дробныя; мякаць жоўтая.
Светлавой парастак – маленькі, яйкападобны; падстава сіне-фіялетавае, среднеопушенное; вярхушка вельмі маленькая, закрытая, слабоопушенная; бакавыя парасткі кароткія.
Гатунак адклікаецца на павышэнне фону мінеральнага харчавання павелічэннем долі таварнай фракцыі. Прыдатны для вырошчвання на ўсіх тыпах глеб.
Асаблівасці гатункі:
– прыдатны для вырошчвання на лёгкіх і сярэдніх па гранулометрическому складу глебах;
– ранняе клубнеобразование і хуткае назапашванне ўраджаю ў першай палове вегетацыі;
– адклікаецца на павышэнне фону мінеральнага харчавання павелічэннем долі таварнай фракцыі;
– рэкамендуемая гушчыня пасадкі пры вырошчванні на харчовыя мэты 50-55 тыс. Клубняў / га, на насенных участках – 60-65 тыс. Клубняў / га.