Прызначэнне – сталовы.
гаспадарчыя Прыкметы
Хуткаспелае – среднепозднего.
Клубні – буйныя; колькасць клубняў 8-12 шт .; ўстойлівыя да механічных пашкоджанняў; працяглы перыяд супакою; лежкость добрая.
Ўраджайнасць: да 48,1 т / га; таварнасць 89-96%.
Змест крухмалу – 15,3 – 22,7%.
Спажывецкія якасці – смакавыя якасці добрыя і выдатныя, разваримость клубняў добрая (тып С); нізкае ўтрыманне рэдукуюць цукроў, прыдатны для вытворчасці чыпсаў, сухога бульбянога пюрэ, гарнірных бульбы на працягу ўсяго перыяду захоўвання.
Развіццё бацвіння – ўсходы раўнамерныя; інтэнсіўны рост бацвіння і клубняў.
Ўстойлівасць да хвароб – устойлівы да звычайнага патотипу рака (1); высокая ўстойлівасць да вірусаў X, S, М; сярэдняя – да вірусаў Y і L, дитиленхозу, антракнозу, сухі фузариозной гнілі, фітафтарозу бацвіння і клубняў, альтернариозу, чорнай ножцы, шолудзяў звычайнай.
марфалагічныя прыкметы
Расліна – сярэднюю, прямостоячее, прамежкавага тыпу; сцеблы сярэдняй таўшчыні, неафарбаваныя; ліст сярэдняй велічыні, цёмна-зялёныя; долі сярэднія са слабоволнистыми бакамі і сярэднім жылкаванне; суквецце сярэдняй велічыні; венца белы, сярэдняй велічыні; ягодообразование сярэдняе.
Клубні – круглявыя; вочкі дробныя, ружовыя; лупіна жоўтая, сеткаватая; мякаць жоўтая.
Светлавой парастак – сярэдні, падстава яйкападобныя, інтэнсіўна чырвона-фіялетавае, среднеопушенное; вярхушка маленькая, закрытая; бакавыя парасткі кароткія.
Адрозніваецца высокай таварнасць клубняў і прыдатнасцю да перапрацоўцы на працягу ўсяго перыяду захоўвання. Рэкамендуецца для лёгкіх і сярэдніх па гранулометрическому складу глеб.
Асаблівасці гатункі:
– рэкамендуецца для лёгкіх і сярэдніх па гранулометрическому складу глебаў;
– гушчыня пасадкі на таварныя мэты – 45-48 тыс. Клубняў / га, на насенняводчых участках – 60-65 тыс. Клубняў / га;
– няўстойлівы да засухі ў другі перыяд вегетацыі;
– устойлівы да механічных пашкоджанняў;
– перыяд фізіялагічнага спакою клубняў 100 сутак; лежкость добрая.