Прызначэнне – сталовы.
гаспадарчыя Прыкметы
Хуткаспелае – ранні.
Клубні – буйныя, выраўнаваныя; колькасць клубняў 8 – 12 шт., устойлівыя да механічных пашкоджанняў; перыяд супакою сярэдні; лежкость добрая.
Ўраджайнасць – да 71,6 т / га.
Змест крухмалу – 11,5 – 17,0%.
Спажывецкія якасці – смакавыя якасці добрыя, развариваемость слабая (тып У).
Развіццё бацвіння – раўнамерныя ўсходы, інтэнсіўны рост бацвіння.
Ўстойлівасць да хвароб – устойлівы да звычайнага патотипу рака (1), бульбяной нематоды (Rol); высокая ўстойлівасць да вірусаў X, Y, L, А, адносна высокая – да вірусаў S, М, сухі фузариозной гнілі; сярэдняя – да фітафтарозу клубняў, альтернариозу, шолудзяў звычайнай; нізкая – да ризоктониозу.
марфалагічныя прыкметы
Расліна – сярэднюю, полупрямостоячее, стеблевая тыпу; сцеблы тонкія, неафарбаваныя; ліст сярэдні, прамежкавы; долі сярэднія, хвалістасць краю адсутнічае, жылкаванне сярэдняе; суквецце сярэдняй велічыні, колькасць кветак сярэдняе; венца чырвона-фіялетавы, сярэдняй велічыні; ягад мала.
Клубні – ад авальных да падоўжана-авальных, жоўтыя; лупіна гладкая, вочкі дробныя, мякаць светла-жоўтая.
Светлавой парастак – вялікі, яйкападобны; падстава чырвона-фіялетавае, слабоопушенное, вярхушка сярэдняя, закрытая, слабоопушенная; бакавыя парасткі кароткія.
Гатунак станоўча рэагуе па ўраджайнасці на павелічэнне фону мінеральнага харчавання. Прыдатны для вырошчвання на ўсіх тыпах глеб.
Асаблівасці гатункі:
– прыдатны для вырошчвання на лёгкіх і сярэдніх па гранулометрическому складу глебах;
– ранняе клубнеобразование і хуткае назапашванне ўраджаю ў першай палове вегетацыі;
– адклікаецца на павышэнне фону мінеральнага харчавання павелічэннем долі таварнай фракцыі і колькасці клубняў;
– рэкамендуемая гушчыня пасадкі пры вырошчванні на харчовыя мэты 50-55 тыс. Клубняў / га, на насенных участках – 60-65 тыс. Клубняў / га.